“Динамика и доверие!“ е мотото на 39-тото издание на Международното туристическо

...
“Динамика и доверие!“ е мотото на 39-тото издание на Международното туристическо
Коментари Харесай

Пловдив представя опции за туризъм на ВАКАНЦИЯ&СПА

“Динамика и доверие! “ е мотото на 39-тото издание на Международното туристическо ревю ВАКАНЦИЯ & СПА, което се организира от 15 до 17 февруари в Интер Експо Център в София. Община Пловдив, посредством отдел „ Туризъм “, е обичаен участник със собствен щанд в ревюто. В деня на формалното разкриване заместник-кметът по просвета, археология и туризъм Пламен Панов персонално посрещаше формалните лица и посетителите, а в следобедните часове направи презентация на събитийния календар на Пловдив през актуалната 2023 година, придружена и от винена презентация на Красимира Кодукова от Българската асоциация на винените експерти за опциите за винен туризъм в региона посредством продуктите на 5 винарски мазета.

Тази година екипът, управителен от Юлиана Йорданова – началник-отдел „ Туризъм “  е заложил на истинска визия, включваща стилизирани детайли на Античния спектакъл. Щандът на Пловдив още веднъж бе оценен като доста атрактивен и хубав, с огромен екран, показващ богатото културно-историческо завещание на Пловдив и най-емблематичните туристическите обекти в града. В дните на ревюто на щанда посетителите имат опция да се насладят и на музикалните осъществявания на класическо дуо арфа и флейта.

Изложението бе намерено от доктор Илин Димитров, министър на туризма на Република България. За тържественото разкриване на влиятелното интернационално ревю по покана на Министерството на туризма участваха и досегашните заемащи длъжността министри, измежду които Николина Ангелкова и Мариана Николова. Сред гостите бе и заместник-министърът на културата Пламен Славов.

Служебният министър доктор Илин Димитров насочи специфични благодарности към предшествениците си и акцентира, че „ с наличието си те поддържат значимото обръщение, че туризмът е развой, който не би трябвало да се прекъсва и да се политизира “. Веднага след церемонията, заместник-кметът Пламен Панов посрещна на пловдивския щанд доктор Илин Димитров, Николина Ангелкова и Пламен Славов. „ Пловдив е най-динамично разрастващата се българска община “, разяснява министър Димитров.

“Ваканция и СПА експо ” се провежда от Прим Експо и е под егидата на Министерство на туризма. Международното туристическо ревю събира под един покрив представители на туристическия отрасъл и съпътстващите промишлености, с цел да показа разнородни артикули, дестинации, стратегии и предложения пред експерти и необятна аудитория. Основна цел на уредниците е даване на платформа за продан на настояща информация за трендовете в туризма, определяне на ползотворни контакти и създаване на перспективни партньорства в сферата.  Участват туристически компании, хотели и курортни комплекси, организации за ръководство на дестинациите, локални управляващи от туристически райони, дипломатически задачи от Алжир, България, Гърция, Дубай (OAE), Индия, Италия, Испания, Литва, Мавриций, Малдиви, Перу, Румъния, Сърбия, Тунис, Турция.

30% от участниците тази година са български и задгранични туроператори и сътрудници, 40% са представителите на разнообразни дестинации, включително национални туристически организации, туристически райони и общини.  12 на 100 от изложителите съставляват хотелиерския бизнес, а към 6% от компаниите – съпътстващи промишлености. Значително е присъединяване тази година на профилирани издания и създатели, свързани с пътешествията, пътуванията и проблемите на туризма. Две от полемиките в границите на конферентната стратегия са отдадени на образната еднаквост за известността на дестинациите. Традиционно най-силно е присъединяване на българските общини. Участват и организации за ръководство на туристическите региони, районни музеи и художествени галерии.

Богата конферентна стратегия съпътства трите дни на Международното туристическо ревю. ВАКАНЦИЯ & СПА ЕКСПО е отворено за експерти и всеобща аудитория.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР